Превратът“ изглежда приключи. Славаукраинстващите  фейсбук експерти“ успяха ли да свалят

...
Превратът“ изглежда приключи. Славаукраинстващите  фейсбук експерти“ успяха ли да свалят
Коментари Харесай

Вацев, Бенатова и Волгин не вярват във версията за метеж, виждат наговаряне на Путин с Пригожин

„ Превратът “ наподобява завърши. Славаукраинстващите  фейсбук „ специалисти “ съумяха ли да смъкват слогана „ Je suis Evgeni “ от профилните фотоси или още се туткат “. Този коментар написа нощес в профила си във Facebook журналистът Петър Волгин.

По-рано в предаването на Волгин в БНР беше политическият анализатор Валентин Вацев, който изрази остра позиция в отбрана на концепцията, че няма по какъв начин събитията в Русия да не са взаимна акция на Путин и Пригожин.

„ Възможно е Путин и Пригожин да провеждат изваждането на ярко на основните съперници на специфичната военна интервенция. Не имам вяра, че е бунт. Те се вършат по различен метод. Как Пригожин, със своите 25 хиляди души персонален състав, ще отиде да завладява Москва? С 250 хиляди също не може. Има плашене на гаргите. Имам възприятие, че следим сюжет, който е авансово създаден. Пригожин беше претрупан с ролята да приказва неща, които Путин мисли, само че не може да си разреши да каже “, счита Валентин Вацев.

В тази посока са и разсъжденията на Миролюба Бенатова.

„ Маневра за отклонение на вниманието. Бетониране на Путин и/или още нещо. Война на групировки. Шум. Опит за избавление след фактическото закриване на „ Вагнер “. Друго. Вие какво видяхте в „ похода за правдивост “ на главореза Пригожин, който преди час завърши? “, пита и журналистката Миролюба Бенатова.

Малко по-късно сама дава отговор на въпроса си в мненията към своя пост.

„ Дотук не виждам минуси за Путин. Освен, че това му дава мотив да лиши хората от още права и свободи. И да се освободи от „ неприятните военни, които са го заблуждавали и са водили интервенцията неверно “. Но евентуално не виждам задоволително. Вагнер не е единствената частна войска и до момента в който се прави на съпротива, може да сътвори доста пакости, в това число и отвън Русия… Така Путин ще може да приписва всяка гнусота на излезлите от надзор наемници. А в действителност да ги управлява “, подозира тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР